בטיחות בחתונה

בשעה טובה, היום הגדול הולך ומתקרב. סגרתם את האולם וכל המנות, קבעתם עם הדיג'יי הכי טוב באיזור, הזמנתם צלמים מקצועיים שיתעדו את החגיגה המרגשת ועל שמלת הכלה וחליפת החתן אפילו אין מה לדבר. מכאן, נותר בעצם רק להתחתן ולחגוג, נכון? ובכן, לא בדיוק, ויש עוד נושא אחד קטן וחשוב שכדאי לדאוג לו לפני שיוצאים לדרך והוא הבטיחות של האורחים והמוזמנים לאירוע. חשוב לדעת שבגלל שחתונות לרוב מתקיימות בלילה כאשר אנשים עייפים וכן באירועים כאלו צורכים אנשים לא מעט אלכוהול ועוד כל מיני חומרים אחרים, זה בהחלט פתח לצרות עם תאונות לא נעימות. האחריות למנוע את הדברים האלה היא על החתן והכלה וכן על שאר בני המשפחה וחשוב להכיר את הדרכים העיקריות למנוע תאונות כאלו מראש. הנה כמה דברים שכדאי שתיקחו בחשבון.

לצפות לטוב ביותר, להתכונן לגרוע מכל

קודם כל חשוב לומר שאתם לא צריכים להיכנס לחרדה ולדמיין תאונה או חבלה פוטנציאלית בכל שלב ובכל מקום, אבל כן חשוב לשים לב לדברים הללו מראש ולחשוב מה קורה גם במקרים הכי גרועים חלילה. למשל, מה עושים אם מישהו נפצע בחתונה ויש צורך בפינוי רפואי? במקרים הללו חשוב שיהיה מספר זמין של מוקד או בית חולים קרוב וכדאי גם לבדוק שיש מרפאה עם רופא קרוב בתורנות. אם במהלך הפינוי או בטיפול הרפואי לאחריו, משהו לא נעשה על פי הכללים וזה גורם לנזק נוסף, כדאי לקרוא מידע נוסף בנושא רשלנות רפואית באתר של עו"ד אלמוג-שפירא ולהבין מראש מה עושים במצבים כאלה.

בטיחות באש

אחד הדברים החשובים הוא נושא הבטיחות באש ושריפות. שריפה בחתונה יכולה להתפרץ חלילה בכמה מוקדים, החל מהמטבח, דרך דוכני האוכל בבופה ועד לזיקוקים המאירים את הרחבה. בגדול, בעלי אולמות וגני אירועים חייבים לעמוד בתקנים מחמירים ולהחזיק מטפים בנקודות רבות ואמצעי כיבוי אש אחרים, אך למרבה הצער לא כולם עומדים בסטנדרטים שקבע משרד התמ"ת. זה בהחלט נכון להתעניין לגבי הדברים הללו וכן לסמן מראש את פתחי המילוט במקרי הצורך.

בטיחות ברחבת הריקודים

עוד מקום פוטנציאלי לתאונות לא נעימות בחתונה זו רחבת הריקודים, שם קופצים ומשתוללים האורחים במהלך הערב אשר רובם מבושמים קלות או אפילו שיכורים מאד. מה אפשר לעשות? קודם כל ודאו עוד לפני האירוע כי הרחבה סטרילית לחלוטין ואין בה חפצים שיכולים לגרום לאנשים ליפול או להיחבל. בערב האירוע עצמו בקשו ממנהל האירוע במיוחד שידאג לכך. עוד דבר שכדאי לעשות הוא למנות אדם אחראי שישים לב במיוחד למי ששתה יותר מדי ומרגיש לא טוב, יגיש סיוע וידאג שלצד המשקאות האלכוהוליים, כולם שותים גם כמויות גדולות של מים.

דרשו ממנהל האירוע לעבור על המקום לפני האירוע עצמו

עוד דבר שכדאי לעשות זה לבקש ממנהל האירוע או מנהל האולם, לעבור באור יום על נקודות התורפה. בין היתר, חשוב לבדוק אם יש על הרצפה עצמים קטנים ומסוכנים כמו ברגים ומסמרים, אם ישנם חלילה חוטי חשמל חשופים או שקעים שלא יושבים טוב במקום ואם יש במקרה שולחנות או כסאות לא יציבים שיכולים ליפול ולהשבר במהלך הערב.

זכרו – חשוב מאד לארגן את כל הפרטים הקטנים לקראת החתונה, אבל חשוב מכך להקפיד שכל המוזמנים חוזרים לביתם כמו שבאו. דאגו לעבור מראש על דברים והיו מוכנים מראש למצבים הקיצוניים ביותר, וגם האירוע שלכם צפוי לעבור בהצלחה וללא תקלות מיוחדות. שיהיה במזל ובשעה טובה!