עסק חברתי לארגון חתונה: כך תעשו זאת, צעד אחר צעד

כאשר זוג בישראל רוצה להינשא בשעה טובה – הוא יודע שלקראת ארגון אירוע גדול צפויות גם הוצאות גדולות וזוגות רבים מודעים לכך היטב ושמחים לעשות זאת מפני שיש להם את האפשרות עם כסף שצברו בעצמם או בעזרת בני משפחה שיכולים ושמחים לעזור ולתמוך כלכלית. יחד עם זאת, ישנם לא מעט זוגות שידם אינה משגת, ועל אף שאין להם את הסכומים הדרושים להפקת אירוע חתונה, היו רוצים לחגוג גם הם ביום המאושר בחייהם באירוע מיוחד וחגיגי. לצורך העניין הזה יש כיום לא מעט עסקים חברתיים ובעיקר עמותות שמסייעות לזוגות כאלו להגשים את החלום ועוזרות להם להפיק אירועי חתונה ללא עלות או בסבסוד משמעותי. לצד זאת, אנשים פרטיים רבים מנסים לעזור ולסייע לזוגות כאלה ומכאן יש לא מעט שהיו רוצים לקחת את זה לשלב הבא ולפתוח בעצמם עסק חברתי שממסד את הפעילות המבורכת הזו. אם מדובר על משהו שמעניין גם אתכם, אנחנו רוצים להסביר בדיוק איך לעשות את זה בצורה נכונה. בהצלחה!

הקמת עמותה או חברה

בשלב הראשון על מנת שתוכלו לגייס כספים, עליכם לפתוח עמותה מסודרת או חברה בע"מ (שימו לב שאפשרויות הגיוס שלכם מוגבלות הרבה יותר כשמדובר על חברה למטרות רווח ולא על עמותה). את הטפסים הראשוניים להקמת עמותה ניתן למצוא ברשת, למלא וגם להגיש אותם אונליין. שימו לב כי על פי חוק לעמותה צריכים להיות 2 מקימים לפחות מעל גיל 18, אבל בשלב בו תיגשו למס הכנסה ומע"מ תצטרכו שבעה חברים לפחות על מנת שתוכרו כעמותה או מלכ"ר. שימו לב כי קיים תשלום של אגרת רישום וכן ישנו תשלום אגרה שנתי. ברגע שסיימתם עם החלקים הטכניים אפשר להתקדם לגיוס כספים.

עסק חברתי לארגון חתונה: כך תעשו זאת, צעד אחר צעד

גיוס כספים

מן הסתם, אתם צריכים משאבים על מנת שתוכלו לסבסד את העלויות עבור הזוגות שתסייעו להם וכעת כשיש לכם עמותה אתם יכולים לבצע גיוס באופן חוקי. בפניכם עומדות 3 אפשרויות עיקריות:

קרנות פילנתרופיות

אתם שואפים מן הסתם להכנסה קבועה ולתמיכה כספית שוטפת בפעילות שלכם ועל כן רצוי להיעזר במאגר קרנות פילנתרופיות. לחברות בתחום כמו חברת אטלס יש מאגר מצוין וגם מערכת חכמה שיודעת לחבר בין עמותות העוסקות בתחומים שונים לקרנות המגישות סיוע כספי בתחום הזה. ישנן עמותות שרצות במשך שנים ארוכות הודות לסיוע של הקרנות הפילנתרופיות.

תרומות מאנשים פרטיים

עוד אופציה שעומדת בפניכם שהיא לא תמיד נוחה, אבל זה כן משהו ששווה לנסות. אפשר לעשות את זה מדלת לדלת, בדרך הטלפון או באמצעות פנייה לאנשים ברשתות החברתיות.

קמפיין גיוס המונים

קמפיין של גיוס המונים מתאים בעיקר למטרות חד פעמיות וזה לא משהו שאפשר להסתמך עליו באופן קבוע, אבל אם יש אירוע גדול ואתם צריכים גיוס מהיר, אפשר לנסות להשתמש באחת מהפלטפורמות שמציעות את זה.

פרסום ותחילת פעילות

מכאן, כל שנשאר לכם הוא להתחיל בפעילות שלכם ומרגע שתפרסמו את עצמכם באפיקים שונים תראו בעצמכם איך הפניות יזרמו מעצמן וחשוב לבנות מנגנון סינון חכם ויעיל, מפני שמן הסתם לא תוכלו לעזור לכולם ותצטרכו לתעדף. כמו כן אנו ממליצים להתחיל כבר מהרגע הראשון ליצור קשר עם ספקים מתחומים שונים שיתחברו למטרה שלכם ואולי יציעו לכם את השירותים שלהם במחירים מוזלים וכך תוכלו לייעל אפילו יותר את הפעילות שלכם.

אם תעשו זאת בצורה מסודרת, אין סיבה שהעסק שלכם לא יצליח ויסייע זוגות רבים בכל שנה. בהצלחה!