מוות באירוע: איך ממשיכים מכאן?

מוות באירוע

מוות שמתרחש בזמן אירוע הוא מוות דרמטי שגורר לא מעט תגובות קשות שמקשות מאוד על היכולת לארגן את הלוויה ולעכל את מותו של אדם קרוב אלינו. כיצד בכל זאת תוכלו להמשיך הלאה? להלן הפרטים.

אדם קרוב נפטר באירוע? אלו הצעדים הדחופים אותם נדרש לבצע

מוות כאשר הוא מתרחש הוא אירוע דרמטי לכל הדעות. אולם, כאשר המוות מתרחש דווקא בזמן שהכי לא חשבנו כמו אירוע, מדובר באירוע דרמטי שבעבור רבים גורר תגובות רגשיות חזקות וחוסר יכולת להגיב בזמן אמת. אדם שנפטר בזמן אירוע כתוצאה מחנק, נפילה, אירוע לבבי או מוחי מותיר מאחוריו לא מעט קרובים המומים אשר נאלצים להתמודד את המעבר מאושר לעצב במהירות, כולל היבטים בירוקרטיים רבים. במידה וקרוב נפטר ואתם לא יודעים מה לעשות הלאה, להלן הצעדים שיסייעו לכם להתגבר על התקופה הקשה:

סידורי הלוויה

ע"פ הדת היהודית נדרש להביא אדם לקבורה בפרק זמן קצר. בשלב הראשון לצוי לפנות לחברה שמציעה שירותים בתחום המצבות, וזאת מתוך מטרה לבצע הזמנה של מצבה המשקפת את פועלו של האדם בצורה הטובה והמרשימה ביותר. כידוע, בתום 30 יום ממותו של אדם נהוג לעלות לקבר לטובת גילוי מצבה, ועל כן דרך חברה מקצועית תוכלו לקבל את התמיכה והסיוע לטובת ביצוע ההליך. שימו לב כי ע"פ הנהלים של הביטוח הלאומי, קוברים את הנפטר במקום מגוריו. במידה ותחליטו לקבור את הנפטר במקום אחר, תידרשו לשלם סכומים שיכולים להגיע גם לאלפי שקלים, ועל כן רצוי לבצע את סידורי ההלוויה בהקדם האפשרי מתוך מטרה להוביל את הנפטר לקבורת עולמים. במידה והנפטר היה אדם חילוני, תוכלו לקיים בעבורו לוויה חילונית הכוללת בין היתר שירים, נאומים ועוד. הקדישו את הזמן לפני מועד ההלוויה לטובת חשיבה על מה אותו אדם היה רוצה שיתקיים בלוויה שלו, כך שניתן יהיה לכבד אותו ואת דרכו האחרונה באופן המר

היבטים משפטיים

במידה ועולה חשד כי הנפטר מת באירוע כתוצאה מאירוע פלילי, תיפתח חקירה משטרתית בראשות רפ"ק. אין ספק כי מדובר בסיטואציה קשה מאוד להתמודדות ולכן אם אתם מרגישים מעמסה, חשוב מאוד ליצור לעצמכם מעטפת משפטית הכוללת בין היתר עורך דין שיעקוב אחר ההליכים כמו גם עובדת סוציאלית אשר תדע ללוות אתכם בתהליך אל מול משטרת הישראל ובהמשך גם לדין הפלילי, באם אכן נמצא כי ניתן יהיה להאשים את האולם או המקום שבו נערך האירוע באותו מקום. לרוב, אירועים כאלו חשופים גם לעין הציבורית בעקבות התקשורת ועל כן חשוב לכנס את כל בני המשפחה והחברים לטובת יצירת אסטרטגיה משותפת לגבי שיחות עם התקשורת, מי הנציג של המשפחה ועוד. חשוב לדעת גם מה לעשות במקרה שבו התיק נסגר ללא תוצאות מספקות.

היבטים רגשיים

כאמור, מוות של אדם באירוע הוא אירוע קשה מאוד להכלה מבחינה רגשית. לבקש עזרה וסיוע מהווה דרך מעולה להתמודדות רגשית עם האירוע עצמו, כאשר מומלץ לפנות למטפל המתמחה בטיפול רגשי. דרך הטיפול ניתן לקבל כלים להתמודדות כמו גם לעבור את שלבי האבל כתוצאה מהמוות הפתאומי, וזאת במקום להתעלם ולחכות כי הכאב והתדהמה יתפרצו במועד אחר. זכרו כי היכולת שלכם להתגבר על המוות ולהמשיך קדימה טמון קודם כל ביכולת שלכם ליצור תמיכה וסיוע מצד אנשי מקצוע, חברים ובני משפחה. בנוסף, זכרו כי המשפט "הזמן עושה את שלו" הוא לא רק משפט קלישאתי אלא מקור חוזק להתמודדות עתידית שעוד תבוא, בייחוד לאור מוות שנגרם באופן מפתיע ובלתי צפוי במסגרת אירוע חגיגי שהפך לאסון.